TAFL – un boardgame captivant

 

De data asta va fi o postare mai putin obisnuita pentru tematica blogului, dar nu pot sa nu va spun de un nou boardgame captivant, aparut de putin timp  pe piata romaneasca.

Despre ce joc este vorba? Pe scurt, boardgame-ul vikingilor : TAFL.

Jocurile de tip TAFL  fac parte dintr-o familie de jocuri de societate strategice de origine germanica si celtica. Acestea sunt de fapt o interpretare a unui joc antic scandinav – HNEFATAFL (masa regelui), dezvoltat concomitent cu SKAKTAFL (Sahul) si KVATRUTAFL (jocul clasic de table).

TAFL LEGENDS – THE KING’S TABLE este o varianta moderna a jocului clasic descris. Jocul simuleaza un raid al vikingilor asupra unui regat. In cadrul jocului, cei doi jucatori – atacatorii si aparatorii – reprezentati prin doua armate de dimensiuni diferite, au ca scop capturarea, respectiv evadarea regelui. Acestia se infrunta pe tabla de joc cadrilata de 11×11 patrate.

Jocul  este realizat din lemn, detaliile sunt aplicate prin pirogravura si totul este asamblat de mana. Jocul este monocrom, iar cutia este decorata cu motive viking.  Datorita procesului special de creatie, ce combina tehnologia si lucrul manual, fiecare tabla de joc este unica. Regulile jocului vin si ele gravate pe o placuta de lemn, in doua variante- romana si engleza. Tot pe placuta veti gasi informatii strategice si istorice suplimentare.

Jocul de Tafl se adreseaza cu precadere copiilor de peste 7 ani. In aceeasi masura poate deveni captivant si pentru adulti. Parol! Am testat!

Jocul poate fi testat prin diverse locatii din Bucuresti: Epic Bar , CBG (Creative Board Gaming), Red Goblin , Taraba de jocuri, Lente&Sotron.

Alte detalii mai gasiti aici: Legend Board Games. Tot aici, pe pagina de facebook, puteti comanda si jocul, daca va captiveaza. Pretul unui exemplar este de 150 ron.

14222285_1775498599329371_2475083349347207367_n

14317330_1155806957775069_4484985287673446648_n

Se fac campionate de TAFL

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s